fbpx

Om Dromeas Yachts

Se videon från varvet:

Välkommen ombord!

Dromeas betyder springare på grekiska. Det är just snabba båtar som är ett av våra kännetecken.

Dromeas Yachts är grundat av Efe Kuyumcu. Efter 12 år i det turkiska seglingslandslaget och en utbildning till Naval Engineer började hans strävan att skapa den perfekta båten för att utforska Medelhavet med oavsett väder eller årstid. Efter många år i båtbranschen sjösatte han den första av Dromeas modeller under 2017.

Nu har Dromeas Yachts en egen produktionsanläggning på 4500 m² och ca 40 anställda i Izmir. Förutom produktion finns här även ett eget design- och ingenjörsteam, vilket gör att företaget ständigt förbättrar och optimerar den egna produktionen av lättviktsskrov för högpresterande motorbåtar.

Den första modellen var D33 HT som sedan följdes av D28 CC. Båda dessa båtar var en succé bland ägarna och modellprogrammet utökas under 2020-2021.

DROMEAS I SVERIGE

Stockholm Boats AB är exklusiv generalagent för Dromeas Yachts i Sverige. Vi finns med egen demobrygga i Gustavsberg, 25 minuter utanför Stockholm. Välkommen att provköra hos oss och hitta din Dromeas-favorit! Vi ser fram emot att skräddarsy din nya båt efter just dina behov och önskemål.

Vi gör alltid personliga leveranser och erbjuder även fullservice med vinterförvaring.

Kontakta oss.

DROMEAS I VÄRLDEN

Dromeas Yachts säljs även bl.a. i Storbritannien, Norge, Finland, Portugal, Spanien, Frankrike, Mallorca, Grekland, Kroatien, Malta, Florida och Australien.

Unik skrovdesign

Bakom skrovdesignen på alla båtmodeller från Dromeas Yachts står engelsmannen Adam Younger, känd inom bl.a. båtracing för mycket snabba och sjövärdiga skrov.

Skroven är utformade med avsmalnande steg, vilket betyder att djupet på stegen i skrovet minskar mot skrovsidan. Detta gör att skrovet både tar sjö och får bättre prestanda än traditionellt stegade skrov. Utformningen av steglisterna gör att båten har bättre grepp i vattnet vid skarpa girar. Alla skrov görs med vakuuminjicering för att bli starka och lätta.

Vill du veta mer?

Se och upplev Dromeas Yachts i Stockholm.

Håll dig uppdaterad!

Få den senaste förhandsinformationen om Dromeas Yachts i Sverige. Vi kommer skicka ut information om lanseringen av nya modeller samt inbjudningar till events löpande. Se till att inte missa något, ange din e-post nedan!